dinsdag 11 maart 2008

Wat wordt de beste recruitmentsite van Nederland?

Op het seminar Succesvol Werven via Internet op 27 maart te Rotterdam, wordt de ‘Gouden Cursor voor de Beste Recruitmentsite van 2008’ uitgereikt. De Gouden Cursor gaat naar de recruitmentsite die in haar totaliteit op de drie onderdelen van de Nationale Monitor van de Beste Recruitmentsites 2008, het beste scoort.

Binnen de ‘Nationale Monitor van de Beste Recruitmentsites 2008’ worden recruitmentsites (het ‘werken bij’ gedeelte van de bedrijvensite) onderzocht op drie onderdelen, te weten:
1. functionaliteit en inhoud;
2. uitstraling en aantrekkelijkheid;
3. effectiviteit van het online sollicitatieproces.

Binnen het eerste onderdeel, ‘functionaliteit en inhoud’, worden recruitmentsites middels het onderzoeksinstrument de Recruitmentsite Scan 2008, uitgebreid geanalyseerd. 350 recruitmentsites zijn beoordeeld op 52 beoordelingscriteria. Er is daarbij niet alleen gekeken óf een recruitmentsite invulling geeft aan deze criteria, maar ook in welke mate zij dat doet. Uit dit eerste deel van het onderzoek komt UMC Utrecht als beste uit de bus, met het rapportcijfer 8.1. De tweede plaats gaat naar PriceWaterhouseCoopers met een 7.9. De Koninklijke Marine neemt de derde plaats in met een 7,8.

Bezoek de website www.succesvolwerven.nl voor meer informatie over het seminar Succesvol Werven via Internet.

Geen opmerkingen: